2015. augusztus 28., péntek

Első fázis. Fecske Csaba üzenete

Verskert

Évek óta sejtem, sőt tapasztalataim ezt látszanak igazolni, hogy hazánk a versírók országa, napról napra, évről évre egyre több vers születik, az emberek szeretik kiönteni a lelküket mások előtt így, valamiképp ünnepélyes keretek között. Akik verset írnak szebbre és jobbra vágynak, és bár ritkán születnek remekművek, a világ ennek igézetében talán mégis szebb és jobb lehet.
A versek által egy kert születik, egy verskert, szép kompromisszum a természet és az ember között. Eben a kertben vannak évelő növények és egynyáriak, vannak hivalkodóan szépek és szerények, illatosak és mondjuk meg őszintén, vannak büdösek is. De azok se szándékosan büdösek, Isten, jobban mondva az ember teremtményei. Ha nem írunk is verset, olvassuk őket legalább. A vers rangot ad. Az olvasójának mindenképp.


Fecske Csaba


A verseny első fázisában kiválasztásra került minden megverselt képhez egy vers. Persze több kép esetében éppen egy vers érkezett, itt nem volt feladata még a zsűrinek. Ellenben sok kép alatt komoly verseny alakult ki, nem csak mert 8- 15 vers is érkezett, hanem mert színvonalukban is hasonlóan erős - néhol gyengébb - verseket vonzottak be a képek.  Máris nagyon sok értékes, különleges, szép vers is kiesett az "egy kép - egy vers" elgondolás okán, ( már most kérem a festő, képzőművész, fotóművész alkotókat, hogy alkotásaikhoz érkezett műveket, mentsék el maguknak, mert az oldalon a kiesett versek csak a következő pályázat indulásáig lesznek megtalálhatók) és ahogy Fecske Csaba írta nekem a zsűrizés során, a választás : "vélelem", nem ítélet, vagy feltétlen rangsor.    
142 kép kapott verset, immár mindegyiknél egy maradt versenyben, (hogy melyik, azt az oldalak címében a számozással  pl: 50/1  23/5 stb  jelöltem)  ezek közül kiválasztani a minikönyvbe bekerülő 60 alkotás-párost szintén nem lesz könnyű, és itt már a képek szerepe  - szépségük, színeik, mondanivalójuk, technikai színvonaluk stb. is befolyással bír.  

Még egy kis türelmet kérünk az eredmény megszületéséig, és a névtelenség feloldásáig. 

Köszönöm.  V. Judit 

Nincsenek megjegyzések:

Ecsetelés

/Képes írások/

kitakARTtuk

/Galéria/

SatÍrok

/Képtelen írások/

Pályázat

Új kiadványunkba jelölt alkotások

Fórum

Új témát szerkeszőink indíthatnak.