2014. május 6., kedd

Irodalmi pályázat 2014.

A LirArt művészeti csoport irodalmi pályázatot ír ki, melynek tárgya képzőművészeti alkotáshoz szöveges illusztráció (vers, szabadvers, prózavers, stb.) írása. Az alkotások létrehozásához a képek sorszámmal és címmel ellátva a http://www.lirart.com/  weboldalon a pályázat menüpont alatt, illetve a főoldalon is megtalálhatók. A vers, - lehet haiku is, - kapcsolódjon és harmonizáljon a kiválasztott képpel. Terjedelmi korlát  maximum  4 négysoros versszak, illetve 20 sor, soronként max 36 leütéssel.  ( A korlátra a minikönyv formátuma miatt van szükség, melyet a legjobb 60 kép-vers páros alkotásból szerkesztünk meg. )


A pályázat benyújtásának módja: A pályamunka benyújtása elektronikusan, a lirart.szerk@gmail.com címre történhet a kiválasztott képzőművészeti alkotás címének, és sorszámának megjelölésével, melyek a weboldalon minden esetben a kép fölött kerültek elhelyezésre.


Jogi  és személyi feltételek: Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy. A 18. életévét be nem töltött természetes személyek csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak. Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.


Pályamunkák beadásának feltételei: A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói illetve személyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért. Egy pályázó maximum 3 művel nevezhet. Az alkotások beérkezés, előválogatás, elfogadás után felkerülnek a lirart weboldalára a megverselt képek menüpontba, majd a pályázati határidő lejárta  után  elismert művészek segítségével értékeljük a pályamunkákat.


Zsűrizést követően értesítjük pályázóinkat arról, hogy bekerült-e pályamunkájuk a z Evokációk 3.  kiadványunkba, melynek elkészülését őszre tervezzük. RÉSZVÉTELI DÍJ: A pályázaton való részvétel ingyenes. HATÁRIDŐ: A pályázatok leadási határideje: 2014. június 30. Amennyiben az addig beérkezett és elfogadott pályázatok száma nem éri el a 60-at, a határidőt meghosszabbítjuk.


Díjak: Helyezésekért a kép-vers  együttesek versenyeznek  - Díjak: A pályázat első helyen végző képzőművész-költő  párosa  az evokációk 1-2-3  kötetét,  további 2. 3. 4. és 5.  helyezettjei, - azaz legfeljebb 8 fő  ingyenesen megkapják az elkészült Evokációk 3. mini antológiát.   Minden pályázó nyomdai áron juthat hozzá az általa rendelt kész könyvhöz- előzetes kalkulációk szerint kb. 1200 Ft körüli áron.  Ezenkívül a LirArt csoport művészei által felajánlott képzőművészeti alkotások, illetve könyvek kerülnek kiosztásra a sikeres pályázók között.

10 megjegyzés:

Lothryen írta...

Azt szeretném kérdezni, hogy ha nem múltam el 18 éves, hogy jelezzem, hogy a törvényes képviselőm hozzá járul a részvételemhez? A válaszokat előre is köszönöm. :)

Vázsonyi Judit írta...

A lirart. szerk@gmail.com címre beküldött pályázat mellé csatolmányban egy egyszerű nyilatkozat,- ....xy szülő, hozzájárulok, hogy xy gyermekem a.........pályázaton részt vegyen.....- ha van lehetőség szkennelésre, akkor aláírással, ha nincs, akkor a szülő, gondozó neve, címe és valamilyen igazolványszám elegendő.

Lothryen írta...

Rendben, köszönöm. :)

Unknown írta...

Érdeklődni szeretnék, hogy a beküldhető maximális 3 versnek egyazon képhez kell kapcsolódnia, vagy lehetnek különbözőek is?

Vázsonyi Judit írta...

Kedves Ági!

Lehetőleg 3 különböző képet válasszon.

Üdvözlettel: Judit

Unknown írta...

Köszönöm!

Névtelen írta...

Nekem is lenne egy kérdésem, mégpedig arról, hogy előzetesen interneten már megjelent művel is lehet nevezni?

Vázsonyi Judit írta...

Természetesen lehet, csak ne vegyük észre.... :) Szóval lehet, ha a választott képpel harmonizál, és tetszik a zsűrinek esélye ugyanannyi, mint másnak.

Névtelen írta...

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy az eredményeket mikor fogjátok kinyilvánítani?

Vázsonyi Judit írta...

Még a mai napon is sok vers érkezik. Az értékelés holnaptól megkezdődik, látva az anyag mennyiségét nem hiszem, hogy gyors eredményre számíthatunk, de ami rajtam múlik, megteszem, igyekszem folyamatosan tájékoztatni.

Ecsetelés

/Képes írások/

kitakARTtuk

/Galéria/

SatÍrok

/Képtelen írások/

Pályázat

Új kiadványunkba jelölt alkotások

Fórum

Új témát szerkeszőink indíthatnak.